Over ons

Underground is het poppodium van Lelystad en met een capaciteit van 400 bezoekers het grootste poppodium van de provincie Flevoland. Door de brede programmering van concerten, dance- en dansavonden bekleedt Underground een unieke positie in het Lelystadse culturele en uitgaanscircuit. 

Underground  programmeert een groot aantal concerten en evenementen per jaar. Daarnaast spant Underground zich in om in samenwerking met andere podia en culturele instellingen bijzondere projecten te realiseren. Naast deze eigen activiteiten biedt Underground de mogelijkheid tot het huren van de zalen.

Underground draait voor het grootste gedeelte op vrijwilligers. Het werken met vrijwilligers geeft Underground een specifieke charme. Of ze nou in de garderobe werken, bij het licht of geluid of achter de draaitafel staan: passie voor muziek is wat onze vrijwilligers drijft.

Ons podium speelt ook een grote rol bij het ontwikkelen van talent in de regio. Lokale bands kunnen oefenen in geluidsdichte oefenruimtes en podiumervaring opdoen in de voorprogramma’s van bekende acts.

Underground is onderdeel van stichting Kubus Lelystad. Regelmatig organiseert Underground ook concerten in de grote zaal van De Kubus, deze biedt plaats aan 700 bezoekers. O.a. The Dubliners, BLØF, De Dijk, Hennie Vrienten, Feuerengel en Pink Floyd Project (foto) hebben hier al gespeeld.

kubus-zaal

WE LOVE YOUR EARS
Poppodim Underground ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. In Underground zijn oordoppen te koop. Op deze site vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet.